Vremenska prognoza

petak, 23 maj 2014 14:15

Održan literarni susret “Proljeće u našem kraju”

U Narodnoj biblioteci Gradiška održan je literarni susret “Proljeće u našem kraju”,na kojem su dodjeljene nagrade učenicima gradiških škola koji su učestvovali na istoimenom konkursu.

Održan literarni susret “Proljeće u našem kraju”

U kategoriji od drugog do petog razreda stihovi u vlasništvu učenika OŠ “Mladen Stojenović” iz Vrbaške, Milana Davidovića proglašeni su najboljim, dok je najbolje prozno djelo napisala Suzana Vujanović, učenica OŠ “Sveti Sava” iz Dubrava.Iz iste škole i u istoj uzrasnoj kategoriji drugo mjesto zauzela je Inasa Ramić.

Za ispisane stihove o proljeću, u kategoriji starijeg uzrasta od šestog do devetog razreda, najboljim je proglašen rad Vanje Ćulum učenice OŠ “Danilo Borković”. Prozni rad Belmina Čataka učenika OŠ “Sveti Sava ” Dubrave takođe je osvojio prvo mjesto. U istoj kategoriji drugo mjesto zauzeIa je Katarina Vučić,a treće Dejana Raca, učenice OŠ “Danilo Borković”.

Na ovogodišnji literarni konkurs “Proljeće u našem kraju”, koji je održan šesti put, pristigao 71 rad. “Radovi osnovaca, su nadahnuti ljepotom proljeća, slikoviti, puni onomatopeja i lijepih metafora. Ovog puta djeca su više pisala poeziju,u odnosu na prozu” kaže Snježana Miljković, v.d. direktora JU “Narodna biblioteka” Gradiška.

Ovoj manifestaciji prisustvovala je i učenica Biljana Marčić član literarne sekcije u OŠ “Danilo Borković”. “Član sam sekcije od ove godine, mi uvijek nešto spremamo i ima dosta djeca koja su često inspirisana za pisanje” rekla je ova učenica.

Nagrađeni učenici dobili su priznanja i biltene Narodne bilioteke u kojima su objavljeni najbolje pjesme i prozni radovi o proljeću ovih mladih autora.

Info+ kablovski kanal