Vremenska prognoza

sreda, 15 jul 2020 13:52

Otvorena izložba slika iz umjetničke zbirke Milovana Čikića

Izložba slika iz umjetničke zbirke akademskog slikara Milovana Čikića otvorena je u galeriji Zavičajnog muzeja u Gradišci. 

Otvorena izložba slika iz umjetničke zbirke Milovana Čikića

Posjetiocu mogu vidjeti 19 umjetničkih djela iz različitih vremenskih perioda koji su prethodnih godina nastajali na likovnim kolonijama u Gradišci. Na ideju da se ovakva izložba slika organizuje u gradu na Savi došao je kustos  Aleksandar Obrenović.

Čikić je najčešće slikao pejzaže, te se na sedmanaest slika  pojavljuje pejzaž dok se na dvije slike javlja mrtva priroda. Obrenović kaže da je ovaj slikar na mnoge načine dao doprinos razvoju likovne umjetnosti u Gradišci u posljednje dvije decenije.

Milovan Čikić je ovom prilikom rekao da je ovo neobična izložba otvorena u neobično vrijeme.

Akademski slikar Milovan Čikić samostalno je izlagao na deset izložbi,a kolektivno više puta u Republici Srpskoj i Srbiji. Učestvovao je na mnogim kolonijama. Osnivač je Likovne kolonije i predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiška. Čikić kaže da ove godine zbog virusa korona planiraju na simboličan način obilježiti 18  rođendan kolonije u Gradišci.

Izložba slika iz umjetničke zbirke Milovana Čikića u Zavičajnom muzeju Gradiška uz poštovanje svih propisanih mjera biće otvorena mjesec dana.

Info+ kablovski kanal