Vremenska prognoza

petak, 13 septembar 2019 16:27

Otvorena izložba „Slikali se ja i moja dika“

„Slikali se ja i moja dika“ naziv je izložbe fotografija koja je otvorena u Kulturnom cenrtu Gradiška.

Otvorena izložba „Slikali se ja i moja dika“

Fotografije ispod kojih se nalazi odgovarajući stihovi prikazuju svakodnevni život u Lijevču polju. Organizator izložbe je KUD „Kolovit“, a idejni tvorac Dario Drinić koji kaže da su kroz ove fotografije htjeli prikazati našu narodnu baštinu na zanimljiviji način kakva je ona bila prije stotinjak godina.

„U ljeto prošle godine počeli smo sa fotografisanjem kadrova. Počeli smo u Sovjaku, a završili smo kod brvanre u Romanovcima. Bio je to proces koji je trajao određeni period, ali je svakako donio dobre rezultate“ kaže Dario Drinić.

Fotograf ove izložbe bila je Teodora Čikić. Ona kaže da je radeći ove fotografije pokušala da dočara ono što je suština projekta.

„Mnogo je olakšalo čitavu situaciju to što se sa ovim ljudima koji su na fotografijama ja se znam desetak godina, družili smo se, putovali. Ja sam zadovoljna, jako je zanimljivo iskustvo i drago mi je što sam bila dio ovog projekta“ rekla je Teodora Čikić, fotograf.

Organizatori izložbe kažu da je cilj  bio da se sa ovom izložbom prikaže nešto drugačije.

„Da prikažemo svakodnevni život, jer smo razgovarali  sa mještanima starijim ljudima, nešto smo došli sami na ideju tako da bude šaljivo, prijatno“ rekao je Mirko Borjanović, KUD „Kolovit“ Gradiška.

Izložba fotografija „Slikali se ja i moja dika“ prikazan je u okviru 17. Međunarodnog festivala folklora, koji se održava u okviru programa manifestacije „Gradiška jesen 2019“.

Info+ kablovski kanal