Vremenska prognoza

ponedeljak, 06 maj 2019 13:21

Raznovrsan majski program Kulturnog centra

U gradiškom Kulturnom centru u ovom mjesecu građane očekuje raznovrsan program, i kako kažu iz ove ustanove – svako će moći da pronađe nešto za sebe. U planu su predstave, koncerti, filmske, plesne i humanitarne večeri.

Raznovrsan majski program Kulturnog centra

„11. i 12. maja je veliki skup, Drugo međunarodno druženje djece sa poteškoćama u razvoju. Intenzivno smo uključeni u pripremanje programa. 9. maja biće održana interaktivna predstava „Pokaži šta znaš u pozorištu a ne na ulici“, 10. maja je Međunarodni festival folklora KUD-a „Kolovit“, 11. imamo projekcije crtanog filma i filma. 14. maja učenici Tehničke škole Gradiška organizuju humanitarno veče, 15. će biti izvedena zanimljiva predstava „Čorba od kanarinca“. 16. maja je „Veče gimnazijalaca“. U toku mjeseca će biti organizovane maturske večeri, odnosno predstavljanje maturanata Gimnazije i Tehničke škole. A na samom kraju mjeseca, ćemo imati koncert Plesnog studija "Dance step" iz Gradiške", ispričao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Brojna dešavanja su otvorenog tipa i ulaz se ne naplaćuje, a čak i za ona za koje je potrebno kupiti ulaznicu, kroz projekat „Kultura dostupna svima“, obezbijeđene su gratis ulaznice za određena lica.

"Sve invalidne organizacije sa kojima sarađujemo, udruženja sa četvoro i više djece... Prema našim evidencijama, to je oko 20 odsto populacije, kojima pridodajemo godišnje propusnice za vukovce, djecu koja su se istakla. Jednostavno, pozivamo ljude da nas prate", naveo je Blagojević.

U gradiškom hramu kulture navode da su zadovoljni svim do sada organizovanim događajima, njihovom raznovrsnošću, a ono što ih posebno raduje jeste veća posjećenost u odnosu na raniji period.

Pored programskog sadržaja, u Kulturnom centru građani svakodnevno mogu da pogledaju i stalne postavke, poput izložbe slika mladog slikara Nenada Balte, te eksponata Udruženja „Denarius“.

Info+ kablovski kanal