Vremenska prognoza

subota, 26 april 2014 12:35

Svečani koncert Amaterskog pozorišta „Domino“

Amatersko pozorište „Domino“ iz Srpca organizovalo je svečani koncert povodom zvaničnog registrovanja i proteklih vaskršnjih praznika. U ovoj manifestaciji su učestvovali predstavnici svih generacija, i izveli su mnoge starogradske, zabavne i duhovne pjesme.

Svečani koncert Amaterskog pozorišta „Domino“

Pozorište „Domino“ je osnovano početkom februara ove godine sa ciljem da se proširi kulturna ponuda u Srpcu i da se mještanima ponude neki novi i zanimljivi sadržaji u koje i sami imaju priliku da se uključe.

Direktor pozorišta Dragan Radonjić glumom se bavi od 2000. godine kada je bio angažovan u tadašnjem studentskom pozorištu Filozofskog fakulteta u Banjaluci. I kasnije je radio na nekoliko predstava koje su izvedene u Srpcu i gradovima u okruženju. Iz svega toga, rodila se ideja o stvaranju Amaterskog pozorišta “Domino” koje će okupljati građane srbačke opštine svih generacija koji su talentovani za glumu. Devićeva je uu saradnji sa predstavnicima djecijeg vrtica naša radost bila inicijator zanimljive predstave “U cara Trojana kozje uši”. I u ovom slučaju, rediteljska palica je pripala Draganu Radonjiću. Domino okuplja polaznike uzrasta od 5 godina pa naviše. Trenutno je već okupljena jedna ekipa talentovanih učenika osnovne škole i roditelja a očekuje se da će narednih mjesesci taj broj biti veći jer je planirano formiranje brojnih amaterskih sekcija. Iako nisu bili zvanično osnovani radili su na više pozorišnih komada. U srbačkom Amaterskom pozorištu planiraju nove projekte. Radiće se predstave za djecu ali i za nešto stariju populaciju. Pozvani su i svi zainteresovani srpčani da se uključe u rad pozorišta i doprinesu realizaciji novih kulturnih sadržaja.

Info+ kablovski kanal