Vremenska prognoza

sreda, 17 jun 2015 12:30

U Gradišci izvedena predstava „Ispovijesti generacije 19XX“

Članovi banjalučkog Studija „Jazavac“ izveli su predstavu „Ispovijest generacije 19XX“ u Kulturnom centru Gradiška.

U Gradišci izvedena predstava „Ispovijesti generacije 19XX“

Riječ je o predstavi koja je  protkana istinitim i ličnim pričama o neprijatnostima sa kojima se svaki adolescent suočava, htio to ili ne. Kao takva, ona na veoma duhovit i šarmantan način prikazuje surov tinejdžerski svijet i teškoće odrastanja, pa se u njoj između ostalog spominju problemi kao što su nasilje nad mladima, narkomanija, neželjena trudnoća.Sa problemim generacije hiljadu devetsto devedeset neke na sceni suočavaju Jovana Zec, Dragana Popović, Dalibor Tešanović, Miloš Petković, Nikolina Topić, Dejan Stupar, Branka Trbić, Blanka Knežević i Drago Batar.Ova predstava je autorski projekat prve generacije članova Studija „Jazavac“ i njihovog dramskog pedagoga, glumca i reditelja Vladimira Đorđevića. Premijera predstave bila prije više od godinu dana, te je odigrana oko 15 puta u Banjaluci i drugim gradovima.

„Grad pozorište“ iz Gradiške godinama sarađuje sa Gradskim pozorištem „Jazavac“, međutim na sceni Kulturnog centra prvi put su igrali članovi  banjalučkog studija. Tako su se i članovi gradiškog  omladinskog studija „Grad pozorišta“ nedavno u Banja Luci predstavili predstavom „Ženski razgovori“. „Mislim da ćemo do kraja godine sigurno razmijeniti još neke predstave. Uglavnom saradnja se nastavlja i drago mi je što smo razmijenili predstave. Ova predstava je bila autentična, jer su članovi igrali sami sebe i zaista su bili odlični“ kaže Admir Mešić, direktor Grad pozorišta Gradiška.

Oslikavajući surovu realnost današnjeg vremena kroz suze i smijeh ispovijesti ovih mladih ljudi sigurno ostavljaju dubok utisak na sve koji pogledaju ovu predstavu.

Info+ kablovski kanal