Vremenska prognoza

sreda, 29 oktobar 2014 19:33

U Gradišci održan koncert ansambla “Flutete”

Koncert banjalučkog kvarteta flauta “Flutete” održan je u Kulturnom centru Gradiška. Publika je mogla čuti popularna djela klasične muzike,ali i džez standarde, te popularnu muziku 20. i 21. vijeka.

U Gradišci održan koncert ansambla “Flutete”

Program prilagođen širokom auditorijumu izvele su četiri flautistkinje Sunčica Lončar, Marija Pilipović, Nataša Vukojević i Deana Simić.Ove četiri talentovane umjetnice osim što je povezala ljubav prema flauti, takođe ih veže zajednička muzička škola “Vlado Milošević” koju su pohađale. “Ideja za osnivanje ovakvog ansambla je nastala nakon jednog od koncerata profesora na kojem smo izvele poznato djelo Nikolaja Rimskog-Korsakova: „Bumbarov let“.Oduševljenje publike i pohvale od strane mnogih profesionalnih muzičara je bilo više nego dovoljno da se donese odluka o nastavku saradnje i da baš takva djela budu na našem repertoaru” rekla je Sunčica Lončar, član kvarteta “Flutete” iz Banja Luke.Ona kao član ovog ansambla i profesor flaute kaže da je ovaj instrument izuzetno popularan kod nas i u svijetu.

Iako je banjalučki kvartet “Flutete” osnovan početkom ove godine, njegove članice kažu da se mogu pohvaliti, jer je kvartet do sada  imao nekoliko zapaženih nastupa i koncerta.

Nakon Banja Luke i Gradiške sa ovim repertoarom imaće priliku da se upozna publika u Laktašima i Prnjavoru, ali će nastupati i u ostalim gradovima širom Republike Srpske. Sa novim programom, koji pripremaju, planiraju koncerte i u regionu.

Info+ kablovski kanal