Vremenska prognoza

sreda, 12 novembar 2014 14:25

Uspješna godina Kulturnog centra Gradiška

Iako je do kraja godine ostalo više od mjesec dana u Kulturnom centru Gradiška već polako sumiraju rezultate i po svemu sudeći 2014. mogu proglasiti uspješnom godinom.

Uspješna godina Kulturnog centra Gradiška

„To je bila godina razumjevanja u kojoj smo imali podršku od načelnika opštine, privrednih subjekata, javnih ustanova, publike, za projekte i programske sadržaje. U ovoj godini smo ostvarili troduplo veće prihode nego prošle“kaže Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

U ovom centru su u proteklom periodu održane brojne manifestacije, koncerti,  predstave, književne večeri, izložbe. Bilo je različitih žanrova tako da je svako mogao pronaći nešto za sebe. „Gostovao nam je poznati glumac Branislav Lečić, zatim Stojan Matavulj, te smo imali brojne humanitarne akcije. Što se tiče bioskopa trudili smo se da pratimo najnovija filmska izdanja i ovdje ih prikažemo“ dodao je Blagojević.

Veliku pažnju ove godine u Kulturnom centru posvetili su uređenju zelenih površina,a tako će kažu biti i u narednom periodu. Osim što će raditi na uljepšavanju vanjskog prostora svakako će se truditi da i u sljedećoj godini organizuju mnogo zanimljivih sadražaja. „Intenzivnije planiramo da radimo nastavak Treš film festivala, kao i na vlastitoj produkciji. Posebno ćemo raditi na književnosti odnosno na promociji naših pisaca i njihovih djela“ kaže direktor Kulturnog centra Gradiška.

I do kraja godine najavljene su razne manifestacije. Posebno interesantan biće decembar. „Uključili smo se u organizovanje obilježavanja Međunarodnog dana invalida. Imamo gostovanje kazališta slijepih iz Zagreba „Novi život“ te će biti organizovana izložba i okrugli sto“ najavio je Blagojević.

Info+ kablovski kanal