Vremenska prognoza

petak, 11 septembar 2020 13:22

Veliki projekti Gradskog pozorišta Gradiška

Pozorišnu sezonu 2020/21. Gradsko pozorište Gradiška počeće 17. septembra izvođenjem predstave “Otvarač za konzerve” na ljetnoj sceni Zavičajnog muzeja.

Veliki projekti Gradskog pozorišta Gradiška

Osim toga na konferenciji za novinare koju su predstavnici gradiškog pozorišta organizovali u Kulturnom centru govorili su o značajnim projektima koje planiraju realizovati u narednom periodu.

„Najavio bi da ćemo prvog novembra početi sa produkcijom perdstave "X plus Y jednako je 0". Tekst je pisao Borislav Pekić, a igraće Stoajn Matavulj i Elizabeta Đorevska,a režiju ću popisati ja“ rekao je Draško Vidović, direktor Gradskog pozorišta Gradiška.

Premijera ove predstave trebala bi biti u prvoj polovini decembra. Takođe će se raditi I na predstavi “Cinco i Marinko” u kojoj će igrati Stojan Matavulj I još uvijek nije sigurno da li će sa njim na predstavi raditi Igor Đorđević ili Ljuba Bandović.

Velika glumačka imena biće dio ansambla Gradskog pozorišta Gradiška te se iz ove javne ustanove nadaju da će tim projektima ući na velika vrata i da će postati veliko pozorište što I jedan od ciljeva.

“Plan je da postanemo jedan regionalni centar gdje će dolaziti poznati glumci. Prvi Festival pozorišta RS takođe planiramo sljedeće godine” kaže Admir Mešić, glumac Gradskog pozorišta Gradiška.

Ove značajne projekte podržalo je ministarstvo prosvjete i kulture RS, kao i Gradska uprava Gradiška koja je uvijek uz Gradsko pozorište.

Info+ kablovski kanal