Vremenska prognoza

petak, 13 novembar 2020 18:09

Najviši zvaničnici Srpske i Srbije na otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli

U Novoj Topoli otvoren je adaptirani objekat Doma kulture, ukupne vrijednosti 1 400 000 KM. Značajna donatorska sredstva, u iznosu od 250 000 evra, izdvojila je Republika Srbija.

Najviši zvaničnici Srpske i Srbije na otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli

Svečanoj ceremoniji u Novoj Topoli prisustvovali su najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije: predsjednica RS Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te delegacija Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić.

Predsjednica Vlade Srbije poručila je da će Republika Srbija uvijek stajati iza Republike Srpske. Ona je naglasila da je Srbija danas ekonomski izuzetno jača i trudila se da u svakoj prilici pruža pomoć i podršku narodu Republike Srpske, pa tako i tokom ove teške godine kada smo svi suočeni s virusom korona.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je Republici Srbiji na podršci koju pruža kroz brojne projekte u RS, kako strateške, tako i one manje, ali vrlo značajne za razvoj lokalnih zajednica.

Gradonačelnik Zoran Adžić zahvalio je zvaničnicima Republike Srbije i Srpske na podršci infrastruktrnom razvoju Nove Topole i grada Gradiška. „Ovo je dokaz povezanosti naroda Srbije i Srpske i želje da opstanemo na ovim prostorima“, dodao je gradonačelnik Gradiške.

U izgradnju, adaptaciju i opremanje ovog društvenog doma, pored donatorskih sredstava Srbije, Vlada RS i Grad Gradiška izdvojili su još oko milion KM. Objekat raspolaže prostorima za rad kulturno-umjetničkih društava, mjesne zajednice, udruženja žena, penzionera i nevladinih organizacija. U okviru ovog objekta su i prostorije Lovačko udruženja i FK „Lijevče“. Gradonačelnik najavljuje da je na ovoj lokaciji regulacionim planom predviđena izgradnja trga, koji će predstavljati centar jedne od najvećih mjesnih zajednica na prostoru Gradiške.

Republika Srbija donatorskim sredstvima pomaže izgradnju i objekta predškolske ustanove „Lepa Radić“ u Brestovčini. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 2 400 000 KM, a Republika Srbija obezbijedila je donaciju u iznosu od 500 000 evra.

Info+ kablovski kanal