Vremenska prognoza

ponedeljak, 26 oktobar 2020 13:47

Zelenilom oplemenjuju prostor budućeg centralnog Trga

Građevinski radnici svakodnevno su angažovani na poslovima izgradnje, odnosno uređenja budućeg Gradskog trga, a doprinos u oplemenjivanju ovog prostora daju i radnici „Gradske čistoće“.

Zelenilom oplemenjuju prostor budućeg centralnog Trga

Proteklih dana zasađena su stabla crvenog javora, koji tokom jeseni ozeleni, a ljeti ima karakterističnu crvenu boju. Ovih dana biće postavljena i trava.

U Gradskoj čistoći spremno dočekuju i predstojeću zimsku sezonu. „Ukoliko nam ponovo budu povjereni poslovi na održavanju i čišćenju puteva u toku zime, preduzeće će maksimalno biti angažovano da gradske ulice i putevi u mjesnim zajednicama budu prohodni za saobraćaj“, ističe direktor ovog preduzeća Željko Bilbija. Pored postojećeh zaliha, u planu je nabavka dodatnih količina soli i abrazivnog materijala. U ovom komunalnom preduzeću ističu da imaju dovoljno raspoložive mehanizacije za zimske aktivnosti. U toku ove godine nabavljen je podizač na koji će se montirati ralica, a posipanju puteva i čišćenju snijega biće prilagođeni i traktori pomoću kojih ljeti održavaju zelene površine i putne pojaseve.

Info+ kablovski kanal