Vremenska prognoza

utorak, 28 jul 2020 15:09

Otvorena izložba na Trgu Čubrilovića u Gradišci

Imajući u vidu višemjesečna ograničenja uslovljena pandemijom virusa korona, Zavičajni muzej Gradiške, u saradnji sa gradskom Turističkom organizacijom, odlučio se na novi način organizovanja pojedinih događaja. Tako su na otvorenom, na Trgu Čubrilovića, organizovali izložbu pod nazivom „Nacionalni spomenici BiH u Gradišci“.

Otvorena izložba na Trgu Čubrilovića u Gradišci

„Sugrađani i posjetioci se putem ove istorijske izložbe mogu upoznati sa bitnim informacijama o spomenicima, njihovom značaju i mogu ih posjetiti“, kaže Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja i dodaje da će sadržaj izložbe biti mijenjan svakih 7 do 10 dana. „Želimo i na ovaj način promovisati kulturno- istorijsku i prirodnu baštinu našeg grada i svega onog što on ima da ponudi“, dodaje Vujinović.

I u Turističkoj organizaciji ističu da će nastaviti sa aktivnostima na otvorenom. “Sljedeća izložba okupiće gradiške fotografe, a već u avgustu planiramo, zajedno sa Šumskim gazdinstvom i Planinarskim društvom „Patrija“, obilježavati planinarske staze“, najavljuje direktor Turističke organizacije Miloš Vujinić.

izložbe i druge najavljene aktivnosti na otvorenom, koje imaju za cilj promociju Gradiške i njenih resursa, svakako će upotpuniti vrlo oskudnu ponudu ovog ljeta u gradu na Savi.

Info+ kablovski kanal