Vremenska prognoza

ponedeljak, 28 april 2014 15:09

Održane izborne skupštine Stranke Napredna Srpska u Gradišci i Srpcu

U prisustvu brojnih zvanica iz Srbije i RS, delegata i drugih učesnika skupa, u Gradišci je održana prva izborna skupština Opštinske organizacije Stranke Napredna Srpska.

Održane izborne skupštine Stranke Napredna Srpska u Gradišci i Srpcu

Za predsjednika opštinskog odbora Napredne Srpske izabran je Goran Đorđić, aktuelni zamjenik načelnika opštine Gradiška. „Mnogo značajnije za nas je to da smo pored svih problema pokazali da jednostavnom, normalnom pričom sa ljudima možemo da se ponovo organizujemo, što je dokazala današnja skupština“ kaže predsjednik OO Napredne Srpske Goran Đorđić.

U RS je neophodno stvarati nove vrijednosti, a naša politika centra će biti operativna sa konkretnim rezultatima, poput politike naprednjaka u Srbiji, naglasio je Adam Šukalo, predsjednik Stranke Napredna Srpska. Na izbornoj skupštini u Gradišci predstavljen je i kandidat za člana Predsjedništva BiH Draško Aćimović, nestranačka ličnost koji ima podršku naprednjaka. Jedino takve ličnosti, smatraju u Naprednoj Srpskoj, mogu ostvariti konkretne rezultate, jer stranačke su, uvjerava Šukalo, do sada vrlo malo pokazale. Napredna Srpska biće ozbiljna politička snaga na predstojećim izborima, poručile su brojne zvanice iz RS i Srbije koje zastupaju ideje naprednjaka.Izbornoj skupštini u Gradišci prethodila je i skupština u Srpcu, a narednih dana, izborne aktivnosti će biti realizovane i u Laktašima.

U Srpcu je za predsjednika opštinskog odbora Napredne Srpske izabran Zoran Đukić. On je na prvoj izborno sjednici opštinske organizacije ove stranke poručio da će se boriti protiv korupcije, i za ekonomski prosperitet građana. „Drago mi je što sam izabran, to je velika odgovornost. Borićemo se protiv kriminala, korupcije i da se mladi ljudi zapošljavajuu“ kaže Đukić. Neophodno je stvoriti zdravije političke odnose, dovesti do promjena i stvoriti uslove za ekonomski napredak, saglasili su se predstvnici Napredne Srpske iz nekoliko opština iz ovog regiona. Spremni su učestvovati u vlasti koja će donijeti neophodne i očekivane promjene. Na ovom stranačkom skupu u Srpcu takođe je naglašena uspješna politika naprednjaka  u Srbiji čija pozitivna iskustva treba primjeniti i ovdje.

Izabrani predsjednik opštinskog odbora Napredne Srpske Zoran Đukić  poručio je da će njegova stranka još više ojačati.Inače, ova partija čiji je lider Adam Šukalo u Srpcu ima stotinjak članova u 11 mjesnih odbora.

Info+ kablovski kanal