Vremenska prognoza

četvrtak, 19 mart 2020 16:03

Poskupljenja prijavite inspekciji!

U Republici Srpskoj juče je na snagu stupila Uredba o vraćanju cijena na nivo koji je zatečen u prometu na dan 5. mart, koju je Vlada RS donijela kao privremenu mjeru neposredne kontrole cijena za osnovne životne namirnice i druge proizvode, a s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom virusa korona.

Poskupljenja prijavite inspekciji!

U većini trgovina na području Gradiške nije zabilježen nekontrolisani rast cijena proizvoda. Ovih dana je, recimo, limun teško pronaći, jer je, kažu trgovci, njegova cijena u nabavci drastično uvećana, pa oni ne žele rizikovati poskupljujući cijenu ovog voća.S toga ga i manje ima u prodaji.

Uredbu Vlade RS većinom poštuju i trgovačke radnje širom RS. Po agilnosti, vrlo prepoznatljivo Udruženje za zaštitu potrošača „Don“ u Prijedoru ovih dana svjedoči o savjesnom odnosu trgovaca prema cjelokupnoj situaciji.

Inspekcijske službe gradskog Odjeljenja u Gradišci su u stalnoj kontroli, kako u smislu provođenja naredbe gradskog Štaba za vanredne situacije o regulisanju radnog vremena privrednih subjekata, tako i kontrole cijena prehrambenih, higijenskih i drugih proizvoda.

U slučaju neregularnosti na tržištu, iz Odjeljenja za inspekcije grada Gradiške pozivaju građane da svoja saznanja prijave inspekciji na brojeve 051/810-367 i 051/810-368.

Info+ kablovski kanal