Vremenska prognoza

sreda, 30 april 2014 15:01

Protest radnika "Ratarstva" iz Nove Topole

Stotinjak radnika preduzeća „Ratarstvo“ iz Nove Topole protestnim okupljanjem izrazilo je nezadovoljstvo zbog neisplaćenih ličnih primanja za period od skoro 6 godina. Nakon pokretanja stečaja, radnici ovog  poljoprivrednog preduzeća ostali su bez posla, a organizatori okupljanja kažu da na isplatu čeka 147 radnika, te šezdesetak njih koji su napustili preduzeće prije pokretanja stečajnog postupka.

Protest radnika "Ratarstva" iz Nove Topole

Nakon stečaja vrijednost preduzeća, procijenjena je na oko 30 miliona, a neisplaćene plate iznose 1,5 miliona maraka. Formiran je i Odbor upravnih povjerilaca koji ističu da je bilo više prilika da se preduzeće spasi. Protiv stečajnog upravnika u poljoprivrednom gazdinstvu "Ratarstvo" Nova Topola Slavka Vujančevića podnijeta je I krivična prijava, a on se danas nije pojavio, iako su to okupljeni radnici očekivali. Tokom okupljanja nezadovoljni radnici uputili su primjedbe i na rad Odbora upravnih povjerilaca.

Radnici su se ovom prilikom naglasili da je veliki dio zemlje ovog poljoprivrednog reduzeća  danas u rukama velikih kncesionara. Prisjetili su se i datih obećanja od prije nekoliko godina, koja su trebala riješiti njihove problme.  Čekajući na isplatu primanja, za 6 godina mnogi radnici su i oboljeli. Danas, kako kažu, nemaju nikakva primanja, te traže da im se isplati bar dio dugovanja.Radnici su po završetku okupljanja utvrdili I naredne korake. Nastojaće dogovoriti sastanak predstavnika radnika sa resornim ministrom kao I sa predsjednicom vlade kako bi mirnim putem pokušali riješiti problem bivših radnika “Ratarstva”.

Info+ kablovski kanal