Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 novembar 2019 12:08

FK „Polet“ Elezagići obilježio 60 godina rada

Fudbalski klub „Polet“ iz Elezagića obilježio je 60 godina postojanja.

FK „Polet“ Elezagići obilježio 60 godina rada

Nekadašnji i sadašnji treneri, igrači, članovi kluba, ali i brojni simpatizeri okupili su se u Društvenom domu u Rogoljima kako bi proslavili ovaj značajni jubilej.

Predsjednik kluba je naveo da je dugogodišnja tradicija iza njih, a da za budućnost imaju velike planove.

„Klub iz godine u godinu napreduje i radimo na tome da se uđe u viši rang. Trenutno smo drugi u opštinskoj ligi“, rekao je Mladen Vučković, predsjednik FK „Polet“ Elezagići.

Klub je osnovan 1959. godine i jedino je tokom proteklog rata prestao sa radom, od 1992. do 1995. godine. Jedan je od prvih fudbalskih klubova koji su bili od početka osnivanja u opštinskom fudbalskom savezu.

„Osnivači našeg kluba su Jovo i Duško Klincov, a najbolji igrač tog vremena bio je Mile Jotić. Iz 70-ih godina bih pomenuo igrače poput Mile Gavrilovića, Bogdana Grujića, Lazara Pavića, Save Mitrovića i druge“, prisjetio se početaka kluba Bojan Živković, predsjednik MZ Elezagići i bivši predsjednik FK „Polet“.

Na inicijativu Mjesne zajednice Elezagići, a uz podršku lokalne uprave, prošle godine je urađena rekonstrukcija prostorija na stadionu kluba „Polet“, podsjetio je Živković.

Info+ kablovski kanal