Vremenska prognoza

ponedeljak, 09 mart 2020 14:27

Gradiški polumaraton okupio brojne učesnike

Gradiški polumaraton je doživio četvrto izdanje.

Gradiški polumaraton okupio brojne učesnike

Ove godine najbolji polumaratonac u muškoj konkurenciji je Goran Grdenić iz Hrvatske, a u ženskoj konkurenciji, prva kroz cilj je prošla Tunde Sabo iz Mađarske.

U Gradišci se trčalo i na deset kilometara. Ana Štefulj iz Hrvatske je stigla prva u ženskoj konkurenciji. Pobjednik u muškoj konkurenciji ponovo je bio Srđan Samardžić iz Brčkog koji je bio najbolji i u prvom Gradiškom pulmaratonu i noćnom ceneru.

U trci na 5 kilometara najbolja je bila Tea Faber iz Dubrovnik  u ženskoj i Kerim Saračević iz Vlasenica u muškoj konkurenciji. Polumaraton je počeo trkom na 1000 metara, u kojoj je učestvovalo oko 50 djece. Najmlađi su dobili medalje i diplome, kao i svi drugi učesnici četvrtog Gradiškog polumaratona. Za organizaciju polumaratona pobrinuo se Atletsko-rekreativni klub Gradiška

„Veoma smo zadovoljni, imamo jaku konkurenciju. To je do sada u BiH najveća organizacija u kojoj ima toliko dobrih i jakih imena“ rekao je  Dejan Jakeljić, direktor Gradiškog polumaratona.

Otvarajući četvrti Gradiški polumaraton Davor Glišić načelnik Odjeljena za društvene djelatnosti rekao je da zahvaljujući organizatorima ovaj sportski događaj postaje prepoznatljiv u okruženju.

U grad na Savi trkači na Gradiški polumaraton ove godine su stigli iz Austrije, Čilea, Mađarske, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.  

Info+ kablovski kanal