Vremenska prognoza

sreda, 15 avgust 2018 14:02

Humani sportisti se odrekli novčane nagrade

Na turniru u malom fudbalu u Turjaku učestvovalo je jedanaest ekipa koje su se proteklih sedam dana borile za nagradni fond od hiljadu konvertibilnih maraka. Ipak, sportisti su još jednom dokazali da imaju veliko srce i svi dobitnici nagrada su se, u dogovoru sa organizatorom, odrekli novčanog dijela u korist Vlade Borkovića kojem je novac neophodan za liječenje.

Humani sportisti se odrekli novčane nagrade

„Na početku takmičenja sam naglasio svojoj ekipi da ćemo, ukoliko osvojimo turnir, čitavu nagradu uplatiti na račun Vlade Borkovića. Potrudićemo se i da u narednom periodu nastavimo sa sličnim aktivnostima kako bi se Vlado što prije izborio sa bolešću“, rekao je Vladimir Janković, kapiten pobjedničke ekipe „DNS“.

DNS se u finalu sastao sa  Kućicom, a pobjednika je odlučio samo jedan gol postignut u penal seriji pošto je regularni dio završen bez golova.

„Kad se dođe do finala ne smije se izgubiti na neki lak način. Ekipa koja je osvojila drugo mjesto je, mislim, čak, kvalitetnija od nas, ali mi smo se borili, igrali čvrsto odbranu i imali više sreće na penal lutriji“, rekao je Janković.

Turnir je treći put organizovala Omladina Turjaka u saradnji sa fudbalskim klubom Kozara. Osnovni cilj je, kažu, želja da ponude omladini iz sela sportske sadržaje kojih, do ovog turnira, nije ni bilo.

„Želimo da udahnemo sportski duh u naše selo, da se nešto dešava, da ima nekih događaja pošto je selo zadnjih desetak godina mrtvo što se tiče sporta. Ovo je jedini sportski događaj u selu“, rekao je Ognjen Borković, organizator turnira i dodao:

„Ovo je treći turnir koji smo organizovali, ali prvi koji je imao humani karakter. Odlučili smo da učinimo koliko možemo da pomognemo Vladi, a ako i naredne godine bude potrebe za humanitarnom akcijom ponovo ćemo je organizovati“.

Učesnici turnira, ipak, nisu otišli praznih ruku iz Turjaka jer je organizator za njih obezbjedio diplome.  Pored najboljih ekipa: DNS-a, Kućice i Alkosa nagrađeni su i najistaknutiji pojedinci: najbolji igrač turnira Aleksandar Vujatović, najbolji golman Nešo Sanjicki, najbolji strijelac Nemanja Čikić i najbolji mladi igrač Mario Šmitran.

Info+ kablovski kanal