Vremenska prognoza

petak, 25 mart 2016 13:20

Mladi Krajišnik proslavio jubilej

Fudbalski klub Mladi Krajišnik iz Kukulja proslavio je 40 godina postojanja.

Mladi Krajišnik proslavio jubilej

Na manifestaciji „Sportsko -  zabavno veče fudbalskog kluba Mladi Krajišnik“ okupilo se više od 500 zvanica uključujući najviše opštinske funkcionere, predstavnike političkih partija, sportskih organizacija, te članove i simpatizere kluba iz Kukulja. Mladi Krajišnik je osnovan 1976. Godine, a među najzaslužnijima za početak rada kluba je Boško Verčević.

„Skupili smo se u selu te godine i odlučili da osnujemo klub. Nismo imali igralište i utakmice smo igrali na tuđim terenima. Igrali smo u Malom Razboju utakmice sve dok jednom nismo za deset minuta izgubili vođstvo od dva gola zahvaljujući sudijama. Tad smo odlučili da napravimo svoj stadion da nas niko više ne potkrada. Svi stanovnici sela učestvovali su u gradnji stadiona, a mnogi su pomogli novčano“, rekao je Verčević.

Na čelu kluba naslijedio ga je Radojica Vidović čijim dolaskom je klub dobio ono što mu je najviše nedostajalo - infrastrukturu.

„Motivacija je moja bila da taj klub postoji i da se omladina bavi sportom. Uslovi za rad nisu bili dobri i odmah sam alarmirao sve u selu da počnemo raditi na infrastrukturi. Napravili smo tribine, uredili svlačionice, uredili teren i na spratu objekta napravili salu pogodnu za manje svečanosti“, rekao je Vidović.

Mladi Krajišnik je godinama stabilan član Područne lige Gradiška. Mlađe kategorije kluba nekoliko puta su osvajale Pionirsku ligu PFS Gradiška i zato u Kukuljama ne brinu za budućnost.

„Kad budemo slavili 50 godina želim samo da klub i dalje postoji, da i dalje bude mjesto okupljanja i mladih i starih Kukuljčana“, kaže Vidović.

Goste na „Sportsko – zabavnoj večeri“ zabavljalo je nekoliko muzičkih grupa. Bio je tu i Baja mali Knindža, a prisutne su najviše oduševili članovi kukuljskog KUD-a Đerdan.

Info+ kablovski kanal