Vremenska prognoza

ponedeljak, 30 septembar 2019 14:13

Održan šahovski turnir Gradiška jesen 2019

Vlado Jakovljević , internacionalni majstor šaha iz Banjaluke, pobjednik je turnira Gradiška jesen 2019 koji je, nakon desetak godina pauze, organizovao šahovski klub Kozara. Jakovljević je trijumfovao sa šest poena iz sedam partija ispred Drage Šikmana i Duška Markovića koji su skupili po pet i po poena.

Održan šahovski turnir Gradiška jesen 2019

„Mislim da je turnir odlično organizovan što je već ustaljeno za Gradišku. Nije mi prvi put da igram u Gradišci, mislim da sam prije godinu ili dvije na istom ovom mjestu već pobijedio na jednom turniru. Mislim da Gradiška ima kapacitet da organizuje i ozbiljnije turnire, koji se igraju više dana s obzirom da ljudi koji to organizuju čine jako dobar posao i svaka im čast na tome i želio bih da im čestitam u ime svih igrača“, rekao je Jakovljević.

Na turniru je nastupilo 47 šahista iz Republike Srpske i Federacije BiH, kao i jedan šahista iz Švajcarske. Za pet najboljih obezbjeđene su diplome i novčane nagrade. Najbolje plasirani gradiški šahista bio je Spomenko Bavrlić na šestom mjestu.

„Obnovljen je turnir za koji se nadam da će se nastaviti narednih godina. Takođe, želim da obnavljamo i druge turnire i na taj način dižemo nivo šaha u Gradišci. Na ovom turniru su nastupili i igrači sa međunarodnim titulama i ovo je bila prilika za domaće i mlađe igrače da učestvuju na jednom rejtingovanom turniru“, rekao je predsjednik šahovskog kluba Kozara, Vladimir Subotić.

Šahovski klub Kozara će, nakon nekoliko godina pauze, u oktobru pokrenuti i Školu šaha koju će ponovo voditi Radovan Marjanović.

 

Info+ kablovski kanal