Vremenska prognoza

petak, 06 mart 2020 12:16

Održana završnica takmičenja u košarci za osnovce

U okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske u Gradišci je održana završnica Liga takmičenja i u košarci za učenike osnovnih škola sa područja Gradiške.

Održana završnica takmičenja u košarci za osnovce

U ženskoj i muškoj konkurenciji najbolji su bili učenici OŠ „Danilo Borković“.

Najboljim igračima ovog takmičenja progalešni su Stela Pezerović i Luka Bajić.

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je OŠ „Mladen Stojanović“, treće je pripalo OŠ „Vasa Čubrilović“. U muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je OŠ „Petar Kočić“, a treće OŠ „Vasa Čubrilović“. I ovo takimičenje koje se održava treću godinu podržala je Gradska uprava.

„Zahvalio bi se svim direktorima škola, profesorima, učenicima bez kojih ovaj projekat ne bi uspio. Mi ćemo uvijek podržavati ovakve aktivnosti“ rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Domaćin ovog takmičenja u košarci za osnovce ove godine bila je OŠ „Mladen Stojanović“ područno odjeljenje u Vrbaškoj.

„Mi smo zadovoljni, djeca su se zainteresovala. Jedino imamo problem jer djeci jedino ova dvorana odgovara za igru. Ovdje se pokazuje uvijek niz dobrih mladih pojedinaca koji će biti budućnost naše košarke“ kaže Miladin Branković, direktor OŠ „Mladen Stojanović“ Gornji Podgradci.

Direktor ove škole Miladin Branković se nada da će sljedeće godine kada se budu organizovale četvrte Male olimpijske igre Republike Srpske u Gradišci biti održane u novoj sportskoj dvorani.

Info+ kablovski kanal