Vremenska prognoza

subota, 18 maj 2019 14:18

Počeo četvrti turnir „JUVENTA SPORT Stars Kup 2019“

Na stadionu Omladinca u Brestovčini u organizaciji Fudbalskog kluba „Stars“ počeo je četvrti međunarodni turnir u fudbalu za mlađe kategorije pod nazivom „JUVENTA SPORT Stars Kup 2019“.

Počeo četvrti turnir „JUVENTA SPORT Stars Kup 2019“

Na turniru ove godine učestvuju  37 klubova sa 76 ekipa raspoređenih u četiri kategorije, od 2007. do 2010. godišta.

„Cilj je prije svega da pokušamo da zadržimo nivo kvaliteta same organizacije, a nadamo se da će ekipe otići zadovoljne iz Gradiške kao i prošlih godina“ rekao je Saša Krupljanin, trener FK „Stars“ Gradiška.

Prvog dana turnira na teren su izašli dječaci rođeni 2007. i 2009. godine među kojima su ekipe Crvena Zvezda, Boraac,  Rudar sport tim,  domaćin Stars i dosta drugih dobrih i kvalitetnih ekipa iz okruženja.

„Ovo je jedan od najljepših turnira u našoj regiji i drgao mi je što smo tu“ rekao je Milan Ozren, trener FK „Borac“ Banja Luka.

„Ove godine došli smo sa sve četiri generacije , turnir je dobro organizovan i to je razlog što smo tu.Stars sarađuje sa nama već duže vreme, tri četiri igrača već igraju za Crvenu Zvezdu“ kaže Uroš Urošević, trener FK „Crvena Zvezda“.

Priliku da igraju za Crvenu Zvezdu imali su Dušan Petrović i Dragan Pejić koji već nekoliko godina treniraju u FK „Stars“.

„U Starsu sam šest i po godina i pokazao sam se dobro na turnirima te me je Zvezda prepoznala i pozvala da igra za njih. Do sad sam za “Crvenu zvezdu” nastupio na dva turnira“ rekao je  Dušan Petrović.

„U Starsu treniram sedam godina i ja sam igrao na turnirima za Zvezdu što mi je veoma drago“ kaže  Dragan Pejić.

I ove godine međunarodni turnir u fudbalu podržali su brojni sponzori među kojima je bio i Grad Gradiška.Turnir je otvorio predsjednik Skupštine grada Milenko Pavlović.

„Gradska uprava podržava sve sportske manifestacije naročito tipa kao što je “Stars kup” koji okuplja preko 1000 dječaka iz čitave regije jer se iz ovakvih manifestacija rađaju novi sportisti ali i nosioci društva“ rekao je Milenko Pavlović, predsjednik Skupštine grada Gradiška.

Drugog dana turnira nastupiće dječaci rođeni 2008. i 2010. godine.

„Sutra nas očekuju utakmice sa Crvenom Zvezdom, Vojvodinom, Čukaričkim i druge ekipe iz Hrvatske i Federacije BiH, tako da će turnir biti dobar i iskreno mi je drago što je to tako“ kaže Saša Krupljanin, trener FK „Stars“ Gradiška.

Domaćin turnira će imati predstavnike u svim kategorijama.

„JUVENTA SPORT Stars Kup 2019“ i ove godine će trajati dva dana. Finalni okršaji i prvog i drugog dana očekuju se oko 19 časova i svakako vrijedi otići do Brestovčine i pogledati male fudbalske majstore na djelu. 

Info+ kablovski kanal