Vremenska prognoza

petak, 10 maj 2019 11:53

"Pokaži šta znaš u pozorištu a ne na ulici"

U Kulturnom centru Gradiška održana je sportsko-kulturna priredba “Pokaži šta znaš u pozorištu a ne na ulici”, povodom 10 godina postojanja Kluba Aikido samoodbrane Gradiška.

"Pokaži šta znaš u pozorištu a ne na ulici"

Kada su u pitanju sportski rezultati, Klub je jedan od najuspješnijih u Republici Srpskoj.

“Osim izvanrednih sportskih rezultata, ovdje trenutno imamo četiri majstora crni pojas-drugi dan i imamo 15 majstora crni pojas-prvi dan. Naravno, tu imamo i dječije crne pojaseve, kao i druge brojne projekte i sportske aktivnosti”, naveo je Miroljub Jovičić, trener i osnivač Kluba Aikido samoodbrane Gradiške.

Pored polaznika aikido samoodbrane, program su obogatili brojni učesnici, među kojima i poznati dječiji pjesnik Tode Nikoletić, koji je aikido okarakterisao kao spoj umjetnosti i zdravog duha.

“Gospodin Miroljub Jovičić sa svojim Klubom je oplemenio djecu i uputio ih da tragaju za svojom ličnošću, darovitošću, jer sve se krije u nama. Dakle, ovo je jedan lijep način otkrivanja i što je najvažnije, oni posjeduju jednu moć ali je kontrolišu”, zaključio je Nikoletić.

Projekat „Pokaži šta znaš u pozorištu a ne na ulici“ provodi se već godinama i ima za cilj prevenciju nasilja među djecom i mladima.

„Projekat „Pokaži šta znaš u pozorištu a ne na ulici“ je bitan u edukaciji naše djece da znanje koje uče u okviru borilačkih sportova pokazuju na sportskim nadmetanjima, sportsko-kulturnim manifestacijama, a ne da to bude prilika za lične obračune. Svi želimo da naša djeca budu dobra, da budu dobri đaci, da se bave sportom i izrastaju u prave ljude“, rekao je Jovičić.

Obuke Kluba Aikido samodbrane Gradiška prošlo je više od 200 polaznika. Sada broje 40 učenika, od kojih je 25 djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Info+ kablovski kanal