Vremenska prognoza

petak, 07 novembar 2014 14:30

Posljednji fudbalski vikend ove jeseni

Jesenja fudbalska polusezona došla je do kraja. Ostalo je da se odigra još samo jedno kolo u Prvoj, Drugoj, Područnoj i Opštinskoj, te dva u Regionalnoj ligi.

Posljednji fudbalski vikend ove jeseni

Posljednji jesenji vikend u Prvoj ligi će biti veoma interesantan jer se za titulu šampiona bore tri ekipe: Kozara, Leotar i Sloboda iz Novog Grada. U posljednjem kolu svi će u goste: Leotar u Janju, Sloboda u Vlasenicu, a Kozara u Krupu na Vrbasu.

Jesenju titulu u Drugoj ligi grupa zapad osvojio je Borac iz Šamca. Jedinstvo iz Žeravice je prije posljednjeg kola šesto na tabeli sa 18 bodova. U posljednjem kolu gostuje u  Donjoj Slatini kod Mladosti.

U Regionalnoj ligi su dva kola do kraja,  a gradiški predstavnici su na trećem, šestom i desetom mjestu. Mladost iz Seferovaca je treća sa 26 bodova, Dubrave su šeste sa 21, a Lijevče deseto sa 17 bodova. U narednom kolu Mladost će u Seferovcima ugostiti Dubrave, a Lijevče putuje u Banjaluku na meč protiv Budućnosti.

U Područnoj ligi o jesenjem šampionu odlučuju Sloga DIPO i Biseri. Ekipa iz Gornjih Podgradaca je u boljoj poziciji pošto ima dva boda više od ekipe iz Čatrnje. Ipak, u posljednjem kolu i jedne i druge očekuju nimalo laki zadaci. Sloga će igrati sa Ratarom iz Stare Topole, a u Čatrnji je lokalni derbi: Biseri – Torpedo (Cerovljani). U ostalim utakmicama sastaju se: Mladost (Glamočani) – Sloboda (Donji Podgradci), Mladi Krajišnik (Kukulje) – Milan (Kosjerovo), Kozara (Turjak) – Borac (Šibovska), Mladost (Bajinci) – Tamaris (Mrčevci) i Borac (Maglajani) – Jablanica.

I u Opštinskoj ligi će biti veoma zanimljivo u posljednjem kolu. Stevan Dukić(27) ima bod prednosti u odnosu na Kaleme (26) i Bratstvo iz Kozinaca (26). Laminci koji su četvrti sa 19 bodova ne mogu do titule, ali će igrati važnu ulogu u zadnjem kolu. Naime, prve četiri ekipe sastaće se međusobno i to, u Rogoljima: Stevan Dukić – Kalemi, a u Lamincima: Laminci – Bratstvo. U sjeni ova dva derbija biće odigrane i ostale utakmice u kojima će se sastati: Polet (Elezagići) – Romanovci, Novi Napredak (Gorni Karajzovci) – Bratstvo (Orahova), Omladinac (Brestovčina) – 13 Skojevki (Grbavci) i Borac (Mašići) – Obradovac (Gradiška).  Vilusi su već na odmoru.

Info+ kablovski kanal