Vremenska prognoza

sreda, 23 septembar 2020 14:56

Radovi na terenu sa vještačkom travom u završnoj fazi

Predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Republike Srpske su u društvu čelnih ljudi lokalne uprave i fudbalskog kluba Kozara obišli radove na izgradnji terena sa vještačkom travom. Teren se gradi u sklopu projekta FS BiH „Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala u BiH kroz širu društvenu zajednicu”, a finansiran je od strane UEFA i lokalnih zajednica.

Radovi na terenu sa vještačkom travom u završnoj fazi

„Ovdje smo da vidimo kako teče realizacija projekta koji Fudbalski savez provodi sa UEFA i koji je kroz tu aplikaciju povukao oko dva miliona evra. Radi s eo oizgradnji petnaest terena sa vještačkom travom koji se provodi sa lokalnim zajednicama čije će učešće takođe biti oko dva miliona evra“, rekao je Nihad Hodžić izvršni direktor sektora za administraciju N/FS BiH.

Po projektu obaveza lokalne uprave bila je priprema i izrada podloge za postavku vještačke trave. Međutim, u Gradišci se otišlo korak dalje, te je postavljena ograda, električne instalacije i stubovi za rasvjetu.

Izgradnjom terena biće zaokružen sportski kompleks koji čine sportska dvorana i fudbalski stadion, što će bitno uticati na razvoj sporta u Gradišci, rekao je gradonačelnik Zoran Adžić i dodao:

„Gradiška je opredijeljena da podrži razvoj sporta što je evidentno iz činjenicce, da pored ovog projekta, završavamo i dvoranu. Želimo ove sportske objekte predati mladim ljudima, jer je suština da pokušamo mlade ljude usmjeriti u zdrav razvoj, da ih sklonimo sa ulice, da ih sklonimo sa mobilnih telefona i da stvaramo nove vedete, nove sportske veličine kakve Gradiška zaslužuje“.

Teren sa vještačkom travom biće prvenstveno korišćen za treninge i umnogome će doprinijeti lakšem i kvalitetnijem radu, kažu u Kozari i naglašavaju da će teren biti dostupan svim gradiškim klubovima.

„Klubovi su do sada putovali u Orašje, a potom i u Krupu na Vrbasu da bi odigravali prijateljske utakmice u zimskom periodu. Više neće imati potrebe da putuju bilo gdje, jer će ovaj teren biti na raspolaganju svima sa Područnog saveza Gradiška“, rekao je Milenko Pavlović, predsjednik fudbalskog kluba Kozara.

Rad klubova dodatno će olakšati drugi teren koji će biti izgrađen u Novoj Topoli sredstvima Fudbalskog saveza Republike Srpske.

„Mislim da ćemo uspjeti do kraja godine aplicirati na projekat nabavke vještačke trave i već na proljeće pokrenuti realizaciju projekta. Lokalna uprava u Gradišci je već pokrenula neke aktivnosti i na taj način i nas natjerala da uradimo ostali dio posla kako bi ovaj projekat bio realizovan. Potrudićemo se da pronađemo sredstva u što kraćem roku i napravimo teren sa vještačkom travom i u Novoj Topoli“, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković.

Putem ovog projekta u BiH će biti izgrađeno 15 terena sa vještačkom travom od čega u Republici Srpskoj pet. Radovi na terenu u Gradišci trebali bi biti završeni za desetak dana.

 

Info+ kablovski kanal