Vremenska prognoza

sreda, 11 mart 2020 14:46

U Gradišci do kraja godine dva terena sa vještačkom podlogom

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković boravio je u radnoj posjeti Gradišci gdje je razgovarao sa predsjednicima Područnog i Gradskog fudbalskog saveza Gradiška Milošem Brkićem i Ilijom Gigovićem. Zeljković je, ovom prilikom, naglasio da očekuje od predstavnika Gradiške da uzmu aktivno učešće u radu struktura Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U Gradišci do kraja godine dva terena sa vještačkom podlogom

„Sigurno da Gradiška treba da bude među vodećim savezima što se tiče i struktura i ljudi u krovnom savezu, jer ima kapacitete i ljudske i ostale da zauzme to mjesto. Bitno je da pronađemo model kako da pomognemo klubovima sa ovog područja da ih oslobodimo kotizacija i troškova službenih lica i to će biti jedan od glavnih motiva rada, odnosno plan za naredni period“, rekao je Zeljković.

Na sastanku se razgovaralo i o infrastruktrurnim projektima. Pored terena sa vještačkom podlogom koji će biti izgrađen kod gradskog stadiona u Gradišci sredstvima Fudbalskog saveza BiH i lokalne uprave, dogovorena je izgradnja još jednog terena koji će finansirati Fudbalski savez Republike Srpske i lokalna uprava.

„Pored izgradnje terena koja će biti završena tokom ljeta, dogovorili smo izgradnju još jednog terena sa vještačkom travom, a o samoj lokaciji odlučiće Područni savez i lokalna uprava“, rekao je Zeljković i dodao kako se nada da će i taj teren biti izgrađen do kraja godine.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Republike Srpske se osvrnuo i na aktuelnu problematiku oko korona virusa i činjenice da je Komitet za hitna pitanja FSRS donio odluku da se utakmice igraju bez prisustva gledalaca.

„To su stvari na koje ne možemo da utičemo. Naša je obaveza da ispoštujemo preporuke nadležnih organa. U naredna dva kola će se igrati bez prisustva gledalaca i naravno da to nije dobro ni za klubove ni za mjesta gdje se igra fudbal, ali bolje je spriječiti nego ulaziti u sam problem. Za početak su dva kola bez gledalaca i nadam se da će u tom periodu da se popravi opšta slika oko toga“, istakao je Zeljković.

Na sastanku je bilo govora i o predstojećim izborima na svim fudbalskim nivoima. Iako je Zeljković na mjestu predsjednika fudbalskog saveza naslijedio Milu Kovačevića bez glasova delegata gradiškog saveza, istakao je da će na predstojećim izborima podržati Miloša Brkića za novi mandat na čelu PFS Gradiška. Izbori u Područnim fudbalskim savezima trebali bi biti održani tokom maja mjeseca, dok će izbori za predsjednika FSRS biti održani u septembru.

Info+ kablovski kanal