Vremenska prognoza

četvrtak, 08 avgust 2019 13:54

Udruženje građana Hrast pobjednik turnira „Bokovi 2019“

Ekipa „Udruženje građana Hrast“ trijumfovala je na Memorijalnom turniru „Bokovi 2019“. Hrast je u finalu rezultatom 4:1 savladao ekipu „Drvo brijest – Gringosi“ i okitio se laskavom titulom pobjednika turnira za šta je nagrađen peharom i novčanom nagradom od 200 KM. Poraženi finalista nagrađen je sa 150 KM.

Udruženje građana Hrast pobjednik turnira „Bokovi 2019“

„Mislim da je ove godine bila najbolja organizacija i najbolja konkurencija. Želim prije svega da zahvalim predsjedniku mjesne zajednice, ali i svim ostalim ljudima koji na ovaj način čuvaju sjećanje na naše junake koji su dali svoje živote za Republike Srpsku. Učestvujemo ovdje već šest godina i učestvovaćemo i dalje kako bismo na ovakav način odali počast našim junacima“, rekao je Boris Garić iz pobjedničke ekipe.

Memorijal na Bokovima organizuje Mjesna boračka organizacija Bok Jankovac - Mačkovac u sjećanje na šesnaest poginulih vojnika koji su na tom mjestu u avgustu 1992. godine dali svoje živote za odbranu Gradiške. Ove godine učestvovalo je 12 ekipa. Turnir su podržali Gradska boračka organizacija i gradonačelnik Gradiške.

„Dok živimo mi, treba da živi i sjećanje na naše sugrađane koji su dali ono najvrijednije za Gradišku, svoje živote. Želio bih da pohvalim organizatore i sve učesnike turnira sa nadom da će se ovaj turnir i ubuduće održavati u sjećanje na naše poginule sugrađane“, rekao je Goran Subotić, šef službe gradonačelnika Gradiške.

Prije finala odigrana je i utakmica za treće mjesto u kojoj je Arhangel bio bolji od Gradske boračke organizacije 6:4. Nagrada za treće mjesto bila je 100, a za četvrto 50 KM. Organizator je nagradio i ekipu Amateri  diplomom za fer plej, te Harisa Husića koji je bio najbolji strijelac turnira.

Info+ kablovski kanal