Vremenska prognoza

ponedeljak, 20 maj 2019 14:56

Završen 4. Juventa sport Stars kup: Stars, Čukarički, Crvena Zvezda i Dinamo osvojili trofeje

Fudbalski klub Čukarički u konkurenciji igrača rođenih 2008. i Dinamo iz Zagreba u konkurenciji igrača rođenih 2010. godine pobjednici su drugog dana turnira „4. Juventa sport Stars Kup 2019“.

Završen 4. Juventa sport Stars kup: Stars, Čukarički, Crvena Zvezda i Dinamo osvojili trofeje

Paklena je bila konkurencija u starijoj generaciji drugog dana turnira, ali su dječaci Čukaričkog ipak stigli do trofeja ispred Dinama i Crvene Zvezde.

„Čukarički uvijek ide na trofeje. Prilično smo uozbiljili rad u bazi u posljednje tri, četiri godine zbog čega smo konkurentni u svim selekcijama. Na turnirima uvijek želimo prikazati dobru igru, a onda to i rezultati isprate“, rekao je Vladimir Bulatović, trener Čukaričkog.

Zagrepčani su se Beograđanima revanširali u konkurenciji mlađih igrača pošto su u finalu bili bolji od Crvene Zvezde, a Čukaričkom je pripalo treće mjesto.

„Na ovakvim takmičenjima je najvažnije učestvovati. Najvažnije je da se djeca druže sa svojim vršnjacima iz drugih država i da se zajedno vesele tim uspjesima“, istakao je Matej Žirović, trener Dinama.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je više od 800 dječaka i djevojčica iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Pozivu na učešće odazvalo se 38 klubova i škola fudbala sa 76 ekipa.

„Mi smo ovdje došli da igramo fudbala i da se družimo sa svojim dugogodišnjim prijateljima iz fudbalskog kluba Stars. Rezultat nije na prvom mjestu nego igra i druženje“, rekao je Ognjen Šatara iz banjalučkog Sport tima.

Beogradska Crvena Zvezda na turniru učestvuje od početka.

„Ove godine smo došli sa sve četiri generacije jer dugo sarađujemo sa Starsom, jer je turnir dobro organizovan i zato što imamo dobre uslove i dobre terene“ , rekao je Uroš Urošević, trener u fudbalskom klubu Crvena Zvezda, dok je Milan Ozren, trener u banjalučkom Borcu, rekao kako je Stars kup jedan od najboljih turnira u regiji.

„Vodim generaciju 2009. koja je prošle godine zauzela treće mjesto na ovom turniru. Turnir je jedan od najljepših u našoj regiji, odlično organizovan i drago mi je što sa svojim igračima učestvujem ovdje“, rekao je Ozren.

Prvog dana turnira u konkurenciji igrača rođenih 2007. godine trijumfovao je domaćin Stars, a u konkurenciji igrača rođenih 2009. godine Crvena Zvezda. Četiri različita pobjednika u četiri kategorije najbolja su potvrda kvaliteta turnira u Gradišci.

„Sve ono što smo planirali u potpunosti je ispunjeno. Sve ekipe su se odazvale i jako smo zadovoljni kvalitetom prikazanog fudbala, a o našem domaćinstvu neka pričaju drugi“, rekao je Saša Raca, predsjednik fudbalskog kluba Stars.

Pored nagrada najboljim ekipama, po završetku turnira organizator je nagradio i najbolje pojedince po kategorijama: igrače, strijelce i golmane.

Info+ kablovski kanal