Vremenska prognoza

sreda, 08 avgust 2018 14:55

Završen fudbalski turnir “Bokovi 2018“

Na fudbalskom terenu kod Doma kulture u Bok Jankovcu održan je Memorijalni turnir u malom fudbalu„Bokovi 2018“.

Završen fudbalski turnir “Bokovi 2018“

Nakon sedam dana takmičenja najviše znanja pokazali su mladići okupljeni u ekipu „Bajta“ koji su u finalu rezultatom 2:1 savladali „Gringose“.
Pobjednici su nagrađeni peharom i novčanom nagradom od  200 KM, drugoplasirana ekipa je dobila 150 KM.  Treće mjesto na turniru kao i nagrada za fer plej  pripala je ekipi „DNS“ koja je dobila 100 KM. Najbolji strelac turnira bio je Lazar Vujičić,a  nagradu mu je uručio načelnik Odjeljenja za  boračko-invalidsku zaštitu Radomir Pjanić.
„Ove godine je 26-a godišnjica od odbrane Gradiške i Republike Srpske. Ovaj turnir je samo dio u kompletnom programu kojim se sjećamo na pogibije i herojstvo naših prijatelja, rođaka, komšija koji su tog dana odbranili Gradišku“ kaže Radomir Pjanić, načelnik Odjeljenja za boračko- invalidsku zaštitu.
Memorijani turnir „Bokovi“ organizuju Mjesna boračka organizacija  i Savjet Mjesna zajednice Bok Jankovca -Mačkovac i igra se u sjećanje na 16 vojnika poginulih na tom mjestu u avgustu 1992. godine. Ranije je simbolično učestvovalo 16 ekipa. Ove godine prijavilo se njih 14.
Zoran Trnjanin, predsjednik Mjesne Boračke organizacije Bok Jankovac rekao je da je zadovoljan turnirom, te se zahvalio svima koji su bili dio ovog sportskog događaja.
Organizatori kažu da je ovo bio osmi Memorijalni turnir u malom fudbalu koji je održan na fudbalskom terenu kod Doma kulture u Bok Jankovcu.

Info+ kablovski kanal