Vremenska prognoza

četvrtak, 09 januar 2020 13:26

Srpska obilježava Dan Republike

Republika Srpska obilježava 28 godina postojanja. Širom Republike održavaju se manifestacije tim povodom. Polaganjem vijenaca na Centarlno spomen obilježje poginulim borcima i prigodnim kulturno-umjetničkim programom, Gradiška se pridružila obilježavanju Dana Repbulike.

Srpska obilježava Dan Republike

“Istorija RS ispisana je srcima hrabrih boraca, krvlju heroja palih za Otadžbinu i mudrošću narodnih tribuna koji su 9. 1. 1992. godine donijelu istorijsku odluku  o proglašenju Srpske republike. To je najvažniji datum koji je odredio našu dalju sudbinu i budućnost“, poručio je Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Ispred Centralnog spomen obilježja u Gradišci, na kome su ispisana imena 613 palih boraca, održan je pomen, a vijence su položile delagcije Grada, Boračke i Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila RS, Prve lake pješadijske brigade, 16. Krajiške motorizovane brigade i 19. Srbobranske pješadijske brigade, te druge delegacije.

Ispred Kulturnog centra priređen je kulturno-umjetnički program u kome su nastupili Gradski mješoviti hor „Lira“, Gradsko pozorište i Kulturno – umjetničko društvo „Kolovit“.

Delegacija Grada Gradiška i brojni sugrađani uputili su se zatim u Banjaluku, gdje se održava centralna svečanost povodom Dana Republike Srpske.

Info+ kablovski kanal