Vremenska prognoza

utorak, 08 novembar 2016 08:47

Novi pozorišni komad "Kako su postale ružne reči" u Domu kulture Srbac

Djecu iz Srpca u ponedjeljak, 14. novembra, u sali Doma kulture sa početkom u 12 časova, očekuje izvrsna predstava "Kako su postale ružne reči".

Novi pozorišni komad "Kako su postale ružne reči" u Domu kulture Srbac

Ova predstava za djecu rađena je po tekstu našeg velikog pisca Duška Radovića i namijenjena je uzrastu do deset godina. Predstava je poklon telekom kompanije Blicnet iz Banjaluke te je ulaz za djecu besplatan.

"Drago nam je što smo stvorili priliku da djeca iz Srpca pogledaju kvalitetnu predstavu, da se zabave, nauče nešto novo i da uživaju. 'Kako su postale ružne reči'  će na duhovit i zabavan način, uz bogate muzičke i scenske sadržaje, probuditi dječiju maštu, podstaći je na razmišljanje i upoznati sa sjajnim djelom Duška Radovića, jednog od najvećih pisaca i pjesnika za djecu", rekla je Danijela Marinković-Orlić iz Blicneta.

JU "Centar za kulturu i sport" Srbac uputio je poziv obrazovnim institucijama u Srpcu, te će predstavu pogledati đaci prvih, drugih i trećih razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", kao i polaznici predškolskog uzrasta Dječijeg vrtića "Naša radost". Troškove gostovanja predstave plaća kompanija Blicnet.

Predstavu "Kako su postale ružne reči" izvodi Gradsko pozorište "Jazavac", čuveni banjalučki ansambl koji već godinama razveseljava odrasle i djecu svojim vrsnim glumačkim umijećem i repertoarom.  U predstavi igraju dobro znani i iskusni glumci: Dragana Marić, Svjetlana Andrić, Zlatan Vidović i Marko Dukić. Reditelj predstave je Aleksandra Spasojević. 

Info+ kablovski kanal