Vremenska prognoza

utorak, 08 jul 2014 14:14

U Srpcu počela likovna kolonija i turnir u malom fudbalu

U srbačkoj opštini ovih dana počele su manifestacije koje svake godine okupe mnogo posjetilaca. Tu je prije svega tradicionalni gradski turnir u malom fudbalu „Srbac 2014”. Ništa manje značajna nije ni Likovno ekološka kolonija Bardača koja ima dugu tradiciju.

U Srpcu počela likovna kolonija i turnir u malom fudbalu

„Na Bardači je počeo 31. saziv Likovno-ekološke kolonije „Bardača-Srbac“ koji je okupio 15 slikara iz Poljske, Srbije i Republike Srpske. Po prvi put na bardačkoj koloniji su umjetnici Edita Koman i Mariuš Urban iz poljskih gradova Novogrođec i Boleslavec sa kojima Srbac ima uspostavljene prijateljske odnose a Editini preci čak vuku korijene iz ovih krajeva. Tokom rada Kolonije djelovaće i Škola slikanja koja će okupiti desetak talentovanih učenika osnovnih i srednjih škola iz Srpca sa kojima će raditi akademski slikar Boško Vukojević iz Banjaluke. Završno veče će biti organizovano u nedjelju 13. jula kada će biti priređena izložba nastalih radova i okrugli sto na kojem će učestvovati eminentni stručnjaci iz oblasti zaštite ekologije.

Tokom vikenda je počeo tradicionalni gradski turnir u malom fudbalu „Srbac 2014“ koji se održava već 51 godinu. Jedna je od najposjećenijih manifetacija. Na turniru učestvuje 19 seniorskih ekipa koje su razvrstane u 5 grupa i narednih nekoliko sedmica će se boriti za glavnu nagradu od 5.000 maraka” rekao je Dejan Jovičić, stručni saradnik za informisanje opštine Srbac. On je dodao da će na turniru učestvovati i nekoliko selekcija pioniora. Turnir počinje u toku iduće sedmice.

Info+ kablovski kanal