Vremenska prognoza

ponedeljak, 17 oktobar 2016 14:36

Otvoren Društveni dom u Kukuljama

Prva faza izgradnje Društvenog doma u Kukuljama kod Srpca je završena. Mještani ove mjesne zajednice na prigodan način proslavili su puštanje u rad ovog objekta.

Otvoren Društveni dom u Kukuljama

Upravo su oni zajedničkim snagama, u protekle 2 godine, radili na izgradnji doma, koji će unaprijediti društveni život u Kukuljama. Među najzaslužnijima je inicijator ove aktivnosti, mještanin Radojica Vidović.

„Dom će služiti za potrebe mještana, za razne koncerte i skupove, edukacije iz oblasti poljoprivrede i slično. Površina objekta je oko 500 kvadrata, sa 350 sjedećih mjesta. Posjeduje tri kancelarije za mjesnu zajednicu i binu za potrebe našeg KUD-a“, kaže Vidović.

 „Otvaranje doma će puno značiti našem društvu, imaćemo bolje uslove za rad i prostorije za presvlačenje“, rekao je Milan Prodanović, umjetnički rukovodilac KUD-a „Đerdan“ iz Kukulja.

U izgradnju društvenog doma uloženo je više od 170 000 KM, od čega su oko 25 000 KM prikupili mještani. Pomoć su pružili i brojni privrednici i organizacije, opština Srbac, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Poljoprivredni institut, te Kabinet Predsjednika RS.

U narednom periodu potrebno je završiti drugu fazu izgradnje društvenog doma, koja podrazumijeva uređenje svečane sale, te  vanjskog djela objekta, parking prostora i druge radove. Mještani Kukulja nadaju se da će za ove potrebe u što kraćem roku obezbijediti potrebna sredstva, kako bi izgradnja doma bila kompletirana.

 

 

Info+ kablovski kanal