Vremenska prognoza

četvrtak, 05 jun 2014 14:23

Počela gradnja Društvenog doma u Kukuljama

U Kukuljama pokraj Srpca, počela je gradnja Društvenog doma.

Počela gradnja Društvenog doma u Kukuljama

Mještni su na ideju došli 2012.godine kada je u toku bilo renoviranje prostorija u sklopu stadiona, da bi 2013. godine predali zahtjev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za izgradnju objekta ovog tipa  u ovoj srbačkoj mjesnoj zajednici.

 „Inicijalna sredstva obezbjedilo je Ministarstvo, i to 9000 KM u građevinskom materijalu, nakon čega su se mještani izjasnili za gradnju ovog Društvenog doma u našoj mjesnoj zajednici“, kaže Radojica Vidović mještanin Kukulja i odbornik SNSD-a u SO Srbac.

Mještani Kukulja obratili su se opštini Srbac i lokalnoj vlasti, koja im je riješila zemljište te pomogla u građevinskom materijalu.

„Oduševljen sam ovim ljudima koji su hrabro krenuli u ovu akciju. Ja sam im do sada  pomagao, a pomagaću i dalje. Ja sam rekao da ću da budem načelnik svih građana opštine, i ne zanima me ko kojoj stranci pripada, bitno mi je da su to dobri ljudi i da doprinose razvoju svog kraja “, istakao je ovom prilikom Drago Ćirić, načelnik opštine Srbac.

Uvidjevši značaj Društvenog doma za cijelo selo i njegove stanovnike, mještani Kukulja udruženo su krenuli u izgradnju i nabavku neophodnih sredstava.  Mjestu gdje će se moći redovno okupljati ali i primati goste iz drugih krajeva, najviše su se obradovali najmlađi stanovnici sela, koji su ujedno i članovi nedavno oformljenog KUD-a „Đerdan“. Mještani, nakon izlijevanja ploče, nastavljaju izgradnju  društvenog Doma a završetku radova nadaju se do kraja godine.

Info+ kablovski kanal