Vremenska prognoza

ponedeljak, 27 mart 2017 18:33

Predstavljena knjiga „Bajinci u sjećanju i priči“

U osnovnoj školi u srbačkom selu Bajinci promovisana je knjiga „Bajinci u sjećanju i priči“ autora Miloša Milinčića.

Predstavljena knjiga „Bajinci u sjećanju i priči“

O knjizi koja predstavlja svojevrstan dokument o ljudima, zgodama i nezgodama, događajima i lijepim i tužnim trenucima u ovom selu kao i o samom autoru brojni posjetioci imali su samo riječi hvale.
Ova knjiga je dobrodošla ne samo selu Bajinci već i svima nama istakao je književnik Žarko Šarić. Istog mišljenja je i recenzent knjige Ostoja Barašin. „Zaista prelijepo štivo urađeno o selu o kojem niko do sada nije mnogo pisao“ rekao je Barašin.
Prisutnima se na promociji obratio i autor Miloš Milinčić koji je rekao da je ovo prva monografija napisana o Bajincima. Knjigu je kaže napisao po sjećanju i uz pomoć drugih ljudi. Pisao je o porodicama iz ovog sela, kao i o pojedincima koji su bili značajni za Bajince. „Pisao sam i fudbalskom stadionu u selu i o nekim tragičnim događajima. Pisao sam sa jednom toplinom“ kaže Milinčić.
 „Bajinci u sjećanju i priči“ je druga knjigu koju je napisao autor Miloša Milinčića. Prvu knjigu „Dužnik svom vremenu“ promovisao je u decembru prošle godine u Centru srednjih škola „Petar Kočić“ u Srpcu.

Info+ kablovski kanal