Vremenska prognoza

ponedeljak, 18 januar 2016 12:45

I Srbac izabrao najbolje sportiste

Branko Grahovac, golman rumunske ekipe CSMS Jaši, proglašen je za najboljeg sportistu opštine Srbac u 2015. godini na manifestaciji Izbora najboljih sportista.

I Srbac izabrao najbolje sportiste

Jedan od najpoznatijih srbačkih sportista trenutno se nalazi u Rumuniji, te je priznanje umjesto njega primila supruga. Prošla godina bila je izuzetno uspješna za fudbalski klub Slogu koja je osvojila titulu u Regionalnoj ligi, a jesenju polusezonu u Drugoj ligi završila u vrhu tabele, te je žiri jednoglasno Slogu proglasio za najbolju ekipu u prošloj godini.

„Drago nam je što je neko prepoznao rezultate koje smo ostvarili, a koji su stigli u teškim uslovima u kojima se nalazi naše društvo. Titula koju smo osvojili predstavlja plod dobrog rada prethodne uprave, a mi smo nastavili njihovim koracima, što je doprinijelo da se trenutno nalazimo u samom vrhu Druge lige.“, rekao je predsjednik FK Sloga, Dragan Jokić.

U najužem krugu kandidata bio je i jedini srbački premijerligaš, šahovski klub Srbac, koji je nagrađen specijalnim priznanjem za promociju opštine.

„Smatram da smo mi pravi sportski pobjednici u ovoj godini, jer Srbac u svojoj istoriji nikad nije imao klub koji se takmičio u Premijer ligi, u bilo kojem sportu. Obećavam građanima i sportskim radnicima da ćemo biti hit Premijer lige i da ćemo se nalaziti u samom vrhu na nivou BiH“, kaže kapiten Mirko Stojković.

Najbolji sportski radnik je Dragoljub Maksimović, najbolja mlada sportska ekipa rukometna ekipa Školskog centra "Petar Kočić", a najbolji mladi sportista je Nikolina Kolarić, članica džudo kluba "Soko M" iz Prnjavora.

„Ovo priznanje će mi biti podsticaj da još snažnije treniram u narednom periodu. Nadam se uspješnim rezultatima i u ovoj godini, a jedno od većih takmičenja na kojima ću učestvovati je evropski džudo kup u Zagrebu“, rekla je Nikolina.

Ovom prilikom, predstavnici karate kluba "Borac" su povodom 20 godina postojanja kluba u Srpcu dodijelili zahvalnice: Sunčici Tatomir, Dejanu Jovičiću, Dragi Ćiriću i Dejanu Ugrenu za podršku i promociju kluba.

Info+ kablovski kanal