Vremenska prognoza

utorak, 09 jun 2015 12:35

Sloga proslavila osvajanje titule

Članovi uprave i igrači fudbalskog kluba Sloga iz Srpca proslavili su osvajanje šampionske titule u Regionalnoj ligi grupa zapad. Među gostima su bili predsjednik FSRS Mile Kovačević, predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška Dragiša Savić, te brojni prijatelji, donatori i simpatizeri kluba.

Sloga proslavila osvajanje titule

Sloga je nakon jedne sezone u trećem rangu takmičenja izborila povratak u Drugu ligu Republike Srpske ostvarivši 21 pobjedu, pet remija i četiri poraza u trideset prvenstvenih utakmica.

„Poklopile su nam se kockice. Imamo dobru upravu i dobar tim i vraćamo se gdje nam je mjesto. Siguran sam da ćemo biti standardan drugoligaš“, rekao je Saša Ilić, kapiten Sloge.

Sloga je do titule šampiona došla zahvaljujući naporima svih klupskih struktura. Predsjednik kluba Ranko Nedić ističe kako je okupljen respektabilan Izvršni odbor sastavljen od uglednih privrednika koji vole Slogu i koji su igračima i stručnom štabu omogućili nesmetan rad.

„Recept je jednostavan. Treba postaviti realan cilj, odabrati kvalitetne ljude koji će biti posvećeni tom cilju i zaboraviti na sve ideologije i politike i okrenuti se onome što je realno. Izvršni odbor ništa drugo nije radio nego je realno procjenjivao situaciju i ono što je obećavao to je ispunjavao. To je donijelo rezultat“, rekao je Nedić.

U Slogi su posebno zahvalni treneru Draganu Vukši kojeg su nagovorili da prekine penziju i po drugi put preuzme kormilo ekipe.

„Došao sam zbog prijatelja koji su me zvali i proveo divnu godinu u klubu. Sezona je bila naporna, ali mi je ova titula veoma draga, prije svega, zbog ljudi u upravi kluba koji su učinili sve da se Sloga vrati u viši rang“, rekao je Vukša.

On kaže kako još nije odlučio da li će ostati u klubu i naredne sezone, ali je siguran da će Sloga biti jak i stabilan drugoligaš koji će kadar bazirati na igračima iz sopstvenog pogona. U svojoj 69-ogodišnjoj istoriji Sloga je pet puta osvajala šampionske titule. Najznačajnija je ona iz 1999. godine kada se kao šampion Druge lige plasirala u Prvu ligu Republike Srpske.

 

Info+ kablovski kanal